Web Analytics
Skip to main content

Onze (h)eerlijke olijfolie

Waarom kiezen voor Valle de Oro Virgen Extra Olijfolie?


100% Ecologisch: we gebruiken geen herbiciden, pesticiden of andere chemische toevoegingen tijdens de groei, noch tijdens de verwerking en het persen van de olijven.
De biologische aanpak resulteert ook in een hogere kwaliteit van het eindproduct. Over dit onderwerp zijn verschillende onderzoeken gepubliceerd die onder meer beschrijven dat voedingswaarde, stabiliteit en zuurgraad gunstig worden beïnvloed door ecologische landbouwmethoden.
Onze olijfbomen zijn oude bomen, 'centenarios', meer dan 200 jaar oud. Hierdoor gaan de wortels van de bomen tientallen meters diep, door verschillende lagen van de aarde, wat zorgt voor een maximale opname van mineralen en andere voedingsstoffen. Dit resulteert in een zeer rijk smaakpalet.
We doen bijna alles zelf; van het verzorgen en bemesten van de bomen tot het plukken. We wonen zelfs in onze olijfgaard!
Onze olijfolie is gemaakt van één olijfsoort (Hojiblanca) en wordt niet gemengd met andere soorten.
De Hojiblanca olijf geeft een zeer stevige olie die goed kan dienen om te koken maar ook voor brood en gebak.
Het aroma van de olie doet denken aan groen fruit en amandelen met een licht kruidige bitterheid. Hierdoor is de olie ook heerlijk in allerlei salades of gewoon op een stukje brood...
Twee tot drie jaar houdbaar.
Volgens de International Olive Council (IOC) moet een olijfolie uit de categorie 'Extra Virgin' aan de volgende eisen voldoen:
"Extra Virgin Olive Oil" (EVOO) moet mechanisch worden geperst zonder hitte of chemische toevoeging en moet minder dan 0,80% vrije zuren (zuurgraad) bevatten. De olie is van de eerste, koude persing.
De Valle de Oro olijfolie uit 2021 had volgens het laboratoriumonderzoek een zuurgraad van slechts 0,15%!
Koud persen: onder de 28 graden. Hierdoor blijven alle aromatische componenten behouden en ontstaat een olie met een uitzonderlijke smaak.
Het persen gebeurt direct na het plukken. (instant milling )

Al deze bijzondere omstandigheden en eigenschappen maken de AOVE van Valle de Oro tot een gastronomische delicatesse.

Voor bestellingen en aankoop van onze olijfolie kan je terecht op volgende adressen:
Veggie & More: traiteur en delicatessenwinkel te Bornem

Tom & Lieve in Lokeren

Christie & Jan in Nijlen

eten en drinken en de heerlijke olijfolie van Casa Valle de Oro